П`ятниця, 26.04.2024, 18:30

Житловий масив на Тернопільській 21

Головна » 2015 » Липень » 1 » Ті самі граблі чи шкідництво?
11:12
Ті самі граблі чи шкідництво?
Почну здалека. Наразі мені загалом подобається якість будівництва нашого житлового комплексу (особливо дивлячись на інші будівництва Львова). Загалом все більш-менш ок - окрім термінів, але це окрема тема і сьогодні не про це.

Але є недоліки які тянуться, ще від будівництва будинку на Сумській 10.

Один із таких недоліків є парковка автомобілів навколо будинків. Точніше майже її повна відсутність. Я хоч і противник тотального запаркування внутрішніх дворів будинку і виділення цього простору для життя і прогулянок мешканців (свої ідеї якось розміщував на форумі). Але треба йти в ногу з часом і розуміти що автомобілів лише більшатиме і не створювати проблеми з їх паркуванням там, де це можна легко і безболісно вирішити.

[]

Так от виглядає вхід до під'їздів і парковка яку зробили для мешканців на Сумській 10 при далеко не повному заселенні квартир:

Так це виглядало під час будівництва:

І вже тут було видно бутилочне горлишко, через яке народ потім і паркуватиметься на тротуарах. А можна було ж було перенести огорожу і зробити однакової ширини під'їздну дорогу.

І вже би було зайвих 6-7 паркувальних місць і вже би не лізла людина на тротуар.

Що це - лінь перенести огорожу, економія на декількох квадратних метрах бруківки чи створення дефіциту паркувальних місць біля будинку, щоб розкупляли місця в підземному паркінгу? Я не знаю відповіді на це питання. Але от з таких малопомітних дрібничок і складається репутація забудовника. Коли він не працює по принципу ЗЗЗ (Збудував, здав, забув) - а продумує наперед як люди будуть жити у його житловому комплексі через декілька років.

А найгірше те, що по аналогічному сценарію йде брукування території навколо будинків Тернопільська 21 А і Б.

Ось так брукують знову з незрозумілими вигинами і апендицитами:

Навіщо? Невже не можна піти назустріч мешканцям і створити умови при яких не будуть порушуватися правила і будуть запарковані тротуари в хаотичному порядку і зробити паркувальних місця  по максимуму і можливість нормального проїзду для, недай Боже, пожежних машин?

Ще не бачив замощення бруківкою зі сторони входу до під'їздів, але інтуїція мені підказує що там шось схоже до Сумської 10. До речі скиньте хтось фото з висоти - можна навіть зі сходової клітки сфотографувати.

Якщо забудовник не переробить і не внесе зміни, то потім нам же самим за свої гроші або за гроші ОСББ (рахуй ті ж самі наші) прийдеться або переробляти ці недоліки, або усувати той армагедець (встановлюванням стовпців) з паркуванням на тротуарах, який настане при такому підході забудовника. Бо ходити витираючи своїм одягом чи калясками з дітьми брудні машини це недостойно. І не для того куплялося житло в новобудові щоб жити як біля хрущовок, де ні пройти ні проїхати.

Я розумію що зараз багатьом ці проблеми з тротуарами і підїздними дорогами ще не на часі і не видається проблемою. Але я як проектант звик мислити дивлячись у майбутнє - а воно вимальовується приблизно таким

Тому прошу подзвоніть до забудовника (що і я зроблю) і просіть чи вимагайте зробити нормально як для людей.

Надіюсь що до моєї ініціативи доєднаються та що ми і на майбутнє будемо боротися щоб наш житловий комплекс став ще комфортнішим для проживання. Боротимемося за віртуальну табличку


Дякую за увагу.

Переглядів: 1024 | Додав: oleg-energy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 14
14 oleg-energy  
0
Як і передбачалося - заселені лише декілька квартир, в декількох робиться ремонт - а ставити автомобілі ВЖЕ НЕМАЄ ДЕ !

8 oleg-energy  
0
До речі на основі цього фото

я вирахував що навіть спереду машини ялинкою не поставиш - так шо паркуватися можна буде лише близько 10 машинам перед будинком і це на майже 90 квартир!

6 Andrij_K  
А можливо в цьому заїзді хочуть розмістити смітники перед вікнами будинку??? Потрібно достовірну інфу мати!!! Хто може нам відповісти на це питання???

5 Роман  
Питання болюче!..але техніка безпеки перед усім, тобто пожежний автомобіль повинен мати можливість підїзду кругом будинків і крапка!!

3 pavlenka  
Питання того, щоб не паркували машини на тротуарі чудово вирішуються стовпчиками, як це врешті-решт зробили на Сумській, промучившись із чудо-паркувальниками 2 роки.

4 oleg-energy  
0
Ухти - це радує! А місяць тому ще був армагедець там.

7 oleg-energy  
0
Поки що виглядає так



2 oleg-energy  
0
Я з вами цілком погоджуюся, що двір не те місце для машин. І я за те щоб перед входом в підїзд абсолютно не було можливості припаркувати машину, а лише висадити пасажирів чи вантаж і поїхав. Але давайте дивитися правді в очі і бути реалістами - якщо позаду будинку робиться проїзд то легше добитися щоб він був такий що його не загромадживатимуть так що не проїдеш ні проїдеш, ніж потім боротися з паркуванцями які косо криво будуть стояти. Тим більше потім ніхто з тими паркуванцями боротися не буде в силу своїх причин - бачу це по прикладу сусідніх будинків на Сихові, де часом і з підїзду ледь вийдеш. Тому якраз і пропоную максимальне використання простору поза межами внутрішнього двору, задля більшого місця для людей перед входом в підїзд. І в мене авто зараз не має та й вікна виходять на цей недопроїзд, тому мав би гнути іншу думку, але розумію як там потім буде )

1 UmKa  
"І вже би було зайвих 6-7 паркувальних місць і вже би не лізла людина на тротуар." - при тій кількості квартир а відповідно і мешканців та машин, декілька місць проблему не вирішить. Завжди знайдеться той кому не вистачить місця і він полізе на тротуар. Кишені є для того, щоб людина приїхала, вивантажила якісь речі з машини і поїхала, а не для паркування. Проїзди і двір не для паркування авто на постійній основі. Щоб активніше купляли паркомісця? - взагалі смішно, їх і там як кіт наплакав, викуплять всі. Просто робиться нормальний проїзд як для цивілізованих людей, з кишеньками де можна тимчасово зупинитись. Боротьба з паркуванцями, "бо я тут живу і буду ставити авто" це вже не проблема забудовника. І тексти типу давайте нагнем забудовника нехай розширить тротуари щоб я міг машину припаркувати - мимо каси. Двір - спільна територія і зовсім не призначена для авто. Пошук місць для паркування - проблеми автовласника (у самого є авто і відповідальність де тримати авто перекладати ні на кого не буду). Тому не з забудовником тут воювати треба а з власниками отих авто що на фото. Гроші купити квартиру десь знайшлись, купити авто теж, а на парковку, гараж, стоянку (потрібне підкреслити) нема?

9 Serghiy1976  
Давайте не скочуватись до рівня Свободи Слова і займатись демагогією. Боротись з автовласниками ("майстрами парковки") все одно, що з вітряками. Цю країну не переможеш. Реально. Хто хоче посперечатись - додому на кухню! 6-7 місць дійсно погоди не роблять., але краще +6 ніж -6, все одно буде легше. Буду на днях в районі - також спробую натиснути. Хто не стукає - тому не відкривають...

10 UmKa  
Нема там +6 чи -6. Там взагалі парковки нема. Ви десь побачили розмічені паркомісця там? І дуже цікава позиція, з бидлопарковкою боротись не будем, а от за розширення місця для бидлопарковки будем :). Здається мені що тут не в марноті намагань справа, а в особистому інтересі десь там тулити машину, ну і звісно ж шанси притулити виростуть. В глибоку полеміку лізти не буду, бо у кожного думка своя і не форумні то дискусії. Але якщо ми хочемо щось змінювати, то змінюватись треба й самому. Тобто якщо не можна, то навіть якщо дуже хочеться - то не можна.

11 Serghiy1976  
Ви мене переконали. Ваші пропозиції?

12 UmKa  
Пропозиції дуже прості, де це доцільно встановлювати загороджувальні стовпці, клумби і т.д. Де не доцільно, при паркуванні з виїздом на газон, тротуар і т.д. попереджати водія щоб більше так не робив, якщо реакції немає, викликати ДАІ, чи яка служба буде на той момент. Можна встановити попереджувальні таблички що при паркуванні на тротуарі чи газоні будуть викликатись відповідні служби для притягнення до відповідальності правопорушника. І так думаю потихеньку ситуацію вдасться змінити. Дякую за розуміння. Будуть цікаві пропозиції, кажіть.

13 oleg-energy  
0
Я звичайно оптиміст, але мало віриться що ДАІ чи її замінник в найближчі декілька років буде мати час на розгрібання проблем паркування у внутрішніх дворах будинків. Тобто ввсі ці спори і перепалки з сусідамии випадуть на ОСББ і ініціативних мешканців. Це по перше.

По друге - 10 місць на 90 квартир це мало навіть для гостьової парковки.
По третє - якраз оці зайвих 6 місць ззаду і 20 місць спереду будинку дадуть можливість відсунути проблему з паркуванням аж до повного заселення будинків, що відбудеться нескоро. За цей час можливо і свідомість в людей зміниться і все таки зявиться якась служба що буде це контролювати.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Block title
Пошук
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • Всі новобудови Львова та Західної України
  • Гілка по будівництву ЖК на Тернопільській 21 на міжнародному форумі skyscrapercity.com
  • Офіційний сайт компанії "Новий Львів"
  • Група мешканців Тернопільської 21 Б у Facebook
  • Група мешканців Тернопільської 21 А у Facebook
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0